علویون

علویون

علویون فاز 5 اندیشه
علویون

علویون

علویون فاز 5 اندیشه

سفارش علامه امینی به فرزندش پس از مرگ


محمدهادی امینی فرزند علامه امینی می‌نویسد: پس از گذشت چهار سال از فوت پدر، در شب جمعه‌ای قبل از اذان صبح، پدرم را در خواب دیدم،‌او بسیار شاداب و خرسند بود، جلو رفتم و پس از سلام و دست‌بوسی گفتم: پدر جان! در آنجا چه عاملی باعث سعادت و نجات شما شد؟

پدرم گفت: چه می‌گویی؟

دوباره عرض کردم:آقاجان! در آنجا که اقامت دارید، کدام یک از اعمالتان موجب نجات شما شد؟ کتاب الغدیر یا سایر تألیفات شما یا تأسیس بنیاد و کتابخانه امیرالمؤمنین(ع)؟!

او اندک تأملی کرد و سپس فرمود: فقط زیارت اباعبدالله الحسین(ع)!

عرض کردم: شما می‌دانید اکنون روابط ایران و عراق تیره شده و راه کربلا بسته است، برای زیارت چه کنیم؟

فرمود: در مجالس و محافلی که جهت عزاداری امام حسین(ع) بر پا می‌شود، شرکت کنید تا ثواب زیارت امام حسین(ع) را به شما بدهند.

سپس فرمود: پسرجان! در گذشته بارها به تو یادآور شدم و اکنون نیز توصیه می‌کنم که زیارت عاشورا را به هیچ عنوان ترک مکن، زیارت عاشورا بخوان و آن را وظیفه خودت بدان، این زیارت دارای آثار، برکات و فواید بسیاری  است که موجب نجات و سعادتمندی تو در دنیا و آخرت می‌شود.

منبع:

-  http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931128001286#sthash.luaQuaJL.dpuf

انتخابات خبرگان در کانون توجه منفعت‌طلبان!

اتهام زنی و غیب‌گویی و جماعت سردرگم؛

انتخابات خبرگان در کانون توجه منفعت‌طلبان!

خدا می‌داند که مردم ایران باید با این جماعت اصلاح‌طلب یا تجدیدنظرطلب چه کنند که حتی خودشان هم نمی‌دانند چه می‌خواهند!

گروه سیاسی فرهنگ نیوز- محمدحسین امینی: دکتر احمد توکلی، نماینده‌ی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی صبح روز 14 بهمن 93 در نطق میان دستور خود ضمن تأکید بر اینکه «همه باید برای اعتلای انقلاب و حفظش از فساد و تبعیض بکوشیم» به شرح مختصری درباره‌ی پرونده‌ی موسوم به استات اویل پرداخت. او از نوع برخورد دولت نروژ با «طرف نروژی پرونده» سخن گفت، نحوه‌ی واکنش کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا - به‌منزله‌ی دادگاه رسیدگی به اقدامات شرکت‌هایی که در بورس هستند - را شرح داد و در نهایت نیز برخورد وزارت‌های اقتصاد و اطلاعات و همچنین دستگاه قضایی کشورمان با «طرف ایرانی پرونده» را مطرح نمود و پیش‌بینی کرد که اگر قاضی پرونده حکم قاطعی صادر کند «غوغا سالاران متکی به زر و  زور» دستگاه قضایی را تخطئه کنند.[1]

خدمات انتخاباتی، به «بهانه»ی دفاع و به «بها»ی اتهام زنی!

 پنج روز پس از نطق توکلی، دکتر غلامعلی رجایی مشاور فرهنگی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در یادداشتی که روزنامه شرق در شماره 19 بهمن 93 آن را منتشر کرد ازجمله ابراز نظر نمود که «احمد توکلی و طیف هم‌فکران وی می‌خواهند با یک‌ تیر مثلاً چند نشانه بزنند؛ یکی اینکه در آستانه انتخابات مجلس خبرگان، نگرانِ حضور آیت‌الله هاشمی در این انتخابات – و رأی غالب مردم شریف تهران به وی - هستند و از بازگشت وی به مسند ریاست آن هراس دارند!...» چنانچه مشخص است، رجایی از فاصله‌ی ما با انتخابات آینده‌ی خبرگان رهبری در اسفند 1394 (نزدیک به 13 ماه دیگر) چنان برآوردی دارد که کشور را در «آستانه‌ی انتخابات» می‌داند و این تئوری را تقویت می‌کند که برخی واقعاً جانشان به رقابت و مبارزه بسته است و در این مورد خاص، هیچ صبر و حوصله‌ای ندارند!

شاید پیش‌بینی رفتارهایی ازاین‌دست بود که حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی را بر آن داشت تا در هشتم بهمن 93 در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم قم تأکید کنند که «عده‌ای آماده‌شده‌اند که برای خبرگان آینده و مجلس دهم چه کنند؛ الآن موقع این نیست که به این مسائل بپردازیم باید مشکل امروز جامعه را حل کنیم».

بماند که برداشت رجایی و امثال او توهین واضح به مردم ایران نیز هست چراکه این حرف‌ها بر این تئوری استوار است که مردم قادر نیستند میان «محکومیت پسر» و «بی‌تقصیری پدر» جمع کنند! حال‌آنکه رهبر فرزانه‌ی انقلاب ازجمله در خطبه‌های نماز جمعه‌ی 29 خرداد 88 به‌روشنی تأکید کردند که حساب فرزندان این آقایان از خود آن‌ها جداست و البته از همان موقع روشن بود که برخی متوجه منظور رهبری نخواهند شد و مثلاً هرگونه رسیدگی به پرونده‌ی فرزند یک شخصیت را عاملی برای آسیب دیدن وجهه‌ی آن شخصیت ارزیابی می‌کنند!

و باز بماند که رجایی برای زدن این اتهام به احمد توکلی و طیف موهومِ همفکرانش نیازی به استدلال پیدا نمی‌کند و صرف پرداختن توکلی به وظیفه نمایندگی‌اش در خصوص پرونده‌ی یک متهم اقتصادی را شاهدی می‌گیرد بر قصد او برای تصفیه‌حساب با آقای رفسنجانی! گرچه علاقه‌مندان میرحسین موسوی ید بسیار طولایی در «ادعا کردن و مطالبه‌ی قبول، پیش از اقامه‌ی دلیل!» دارند اما این فرم از برداشت، نه‌فقط جفا به نمایندگان مردم است، نه‌فقط ظلم به جایگاه خبرگان رهبری و تنزل دادن آن در حد باشگاهی حزبی است، که نادیده گرفتن بصیرت و تیزبینی سیاسی و قدرت تشخیص و تمیز مردم ایران نیز هست و رجایی درواقع می‌خواهد «با یک تیر چند نشانه زده باشد» و برای بار چندم نشان دهد کسانی که سنگ مردم را به سینه می‌زنند، به عقل و فهم و درک و قدرت تمیز مردم اعتقاد واقعی ندارند و چنانچه سخنی از «سالار بودن» آن‌ها نیز به میان میاورند، چیزی بیش از «سالار بودن نادان‌ها» مدنظرشان نیست!

ناگفته نماند که فرم مشابهی از تحلیل تابان جناب رجایی را 4 روز زودتر از ایشان تارنمای رادیو زمانه (ارگان اپوزیسیون مقیم آمستردام) در 15 بهمن 93 در خلال یادداشتی به قلم حمید مافی منتشر کرده بود: «اصلاح‌طلبان که روزگاری در جایگاه منتقدان سرسخت هاشمی، او را متهم به فساد اقتصادی می‌کردند حالا ترجیح می‌دهند که در کنار هاشمی سنگر بگیرند و همراهان پیشین او هم اگرچه به‌ظاهر و در سخن حساب پدر را از پسر جدا می‌کنند، در آستانه اجلاس و انتخابات خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی می‌خواهند حساب‌ خود با او را در رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی پاک کنند.»

و همچنین تقی رحمانی، عضو شورای فعالان ملی مذهبی و از مشاوران سابق مهدی کروبی که در کارنامه‌ی درخشان خود سابقه‌ی بیش از 16 سال حبس (پس از انقلاب) دارد و دست‌آخر نیز در سال 1390 از ایران به آمریکا گریخته است، در خلال یادداشتی در 13 بهمن 93 از قصد جریانی که «افراطی» نام نهاد برای اثرگذاری بر انتخابات مجلس خبرگان پرده برداشت و آن‌ها را ازجمله متهم کرد که اراده کرده‌اند «در انتخابات مجلس خبرگان، هاشمی و جناح وی دست بالا را نداشته باشند.»

مواردی ازاین‌دست البته به‌خوبی قرابت‌های فکری جناب رجایی با جریانات اپوزیسیون و ضدانقلاب را بازنمایی می‌کنند تا قصه در «علاقه‌مندی به موسوی» خلاصه نمانده باشد.

ورود به مسئله‌ی خبرگان، تازه‌ترین تلاش جریانی که نمی‌داند چه می‌خواهد!

در هجدهم آذر 93، یوسف اباذری جامعه‌شناس و استاد دانشگاه تهران در پایان نشست «پدیدارشناسی فرهنگی یک مرگ» که به بررسی جامعه‌شناختی مرگ مرتضی پاشایی خواننده‌ی پاپ ایرانی اختصاص داشت ضمن انتقاد شدید از سبک هنری پاشایی تصریح کرد که «دوستداران پاشایی ابله‌اند! و بهتر است آموزش ببینند تا اسیر ابتذال‌ نباشند» تقریباً 5 روز بعد، سعید شریعتی، از محکومین فتنه‌ی 88 - که ما او را «عضو مستعفی حزب منحله ی مشارکت» میدانیم و مثلاً یورونیوز او را «عضو شورای مرکزی حزب مشارکت!» معرفی می‌کند و البته خیلی هم معلوم نیست که خودش امروز خودش را چه می‌داند - به سخنان اباذری واکنش نشان داد و در تبیین اینکه اباذری به‌واقع از چه چیز نگران بوده، تعبیر «فراجناحی» را بیانی از «تنزه طلبی قدرتخواهانه» دانست و استفاده از این تعبیر را ازجمله اموری معرفی کرد که «ماحصل تفوّق اندیشه‌ی تمامیت‌خواه و اقتدارگرا در حوزه‌ی سیاست» است!

از سویی داریوش قنبری «عضو شورای مرکزی حزب مردم‌سالاری» ، چهارم بهمن 93 در جریان گفتگویی درباره‌ی انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان در اسفندماه امسال ازجمله گفت «ازآنجایی‌که آقای هاشمی فردی فراجناحی و میانه‌رو است بنابراین می‌تواند افراد و جناح‌های مختلف را دور هم جمع کند» و «آقای هاشمی باشخصیت فراجناحی که دارد می‌تواند با ریاست بر مجلس خبرگان به شکل مناسبی به اداره‌ی آن مجلس بپردازد.»

خدا می‌داند که مردم ایران باید با این جماعت اصلاح‌طلب یا تجدیدنظرطلب چه کنند که حتی خودشان هم نمی‌دانند چه می‌خواهند! یکی‌شان کاربرد تعبیر فراجناحی را ناشی از قدرت‌طلبی و تنزه طلبی و تمامیت‌خواهی می‌داند و آن دیگری شخصیت محبوب و مطلوب خود را با جدیت تمام شخصیتی «فراجناحی» معرفی می‌کند! هرچند این تناقض‌ها در مجموعه‌ی آراء منتقدین قدرت در ایران به‌هیچ‌وجه کم نیست اما به لحاظ تجربی می‌توان مطمئن بود که میان این دو فرد یا بهتر بگوییم این دو اندیشه، در داخل مجموعه‌ی اصلاح‌طلبان هرگز تضارب آرائی در نخواهد گرفت تا محض رضای خدا و خلق، سره‌ای از ناسره‌ای جدا گردد و افراد علاقه‌مند به یک جریان فکری - که در اهمّ اندیشه‌ها مدعی همسویی هستند - چنین آراء متناقضی نداشته باشند!

برهان‌های قاطع، و قدرت بی‌اندازه‌ی «اتفاق خاص»!

اگر منفعت نهفته در «اعلام پیشاپیشِ پیروزی» مکشوف می‌شد و همه متوجه می‌شدند سودمندی این کار در چیست، شاید از رفتار برخی آقایان - که از تاریخ معاصر که هیچ، حتی از رخدادهای 5 سال پیش نیز عبرت نمی‌گیرند(!) و همچنان بر این کار مصرّ هستند - نیز رمزگشایی می‌شد. حجت‌الاسلام هادی غفاری روز بیستم بهمن 93 در گفتگو با ایلنا ازجمله  درباره‌ی انتخابات هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری که قرار است در 19 اسفند 93 برگزار شود ابراز می‌دارند که «اگر اتفاق خاصی نیفتد٬ یقیناً آقای هاشمی پیش خواهد بود. آیت‌الله هاشمی جزو سابقون این نظام است٬ بنابراین طبیعی است که رأی وی چشمگیر خواهد بود.»

چنانچه مشهود است تنها دلیلی که آقای غفاری برای یقین و پیش‌گویی خود در خصوص «چشمگیر بودن رأی آقای هاشمی» اقامه کرده‌اند عضویت ایشان در مجموعه‌ی «سابقونِ نظام» است. نگارنده در خصوص میزان قانع‌کننده بودن دلیل آقای غفاری سکوت را ترجیح می‌دهد!

اما از آن «اگر اتفاق خاصی نیفتد» به این سادگی نمی‌توان گذشت. چه اینکه روزنامه‌ی اعتماد نیز یک روز پیش از مصاحبه‌ی هادی غفاری با ایلنا، در شماره‌ی 19 بهمن 93 خود در خلال گزارشی در خصوص انتخاب هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان ضمن اشاره به دو گزینه‌ی احتمالی برای ریاست این مجلس (آیت‌الله هاشمی شاهرودی و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی) ازجمله نوشت «...طبق عرف، در روز ١٩ اسفند یک نفر از میان دو نامزدِ بالقوه خود را کاندیدای ریاست خواهد کرد. مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد.»

نظر گزارش نویس روزنامه اعتماد این است که اگر آن «اتفاق خاص» نیفتد، یکی از آقایان به نفع دیگری کنار خواهد رفت و اساساً نیازی به رقابت نخواهد بود. نظر آقای غفاری هم البته این است که اگر آن «اتفاق خاص» نیفتد، آقای هاشمی «برنده‌ی هر رقابتی» خواهد بود.

برای درک ماهیت آن «اتفاق خاص» کافی است به‌اندازه‌ی قدرتی که در پوشاندن همه‌ی ضعف‌های تحلیلی دارد توجه کنیم! اگر بنده بخواهم بدون هیچ‌گونه مسئولیت‌پذیری نسبت به ‌پیش‌گویی‌های خود، آن‌ها را صرفاً عرضه و ارائه کرده باشم، یکی از سریع‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌ها این است که هر فقره از پیش‌بینی‌هایم را به‌صورت یک دوتایی عرضه کنم: «فلان حادثه قطعاً رخ خواهد داد مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد!» بدین ترتیب و با توجه به اینکه هیچ شرح و توضیحی درباره‌ی ماهیت آن «اتفاق خاص» به دست نداده‌ام، چنانچه به هر دلیل ازجمله ضعف در برآورد و تحلیل، پیش‌بینی‌هایم اشتباه از آب دربیایند به‌سادگی مسئله را به آن اتفاق خاص نسبت خواهم داد و مثلاً خواهم گفت که «عرض کرده بودم که اگر اتفاق خاصی نیفتد!».

کاش برخی حضرات متوجه باشند که دستمال بستن سری که درد نمی‌کند خاصیت ندارد و وقتی کسی به هر دلیل نمی‌تواند قول سدیدی بر زبان جاری کند، مجبور هم نیست پای رازهای سربه‌مهر و اتفاق‌های خاص را به میان بکشد، همین اندازه کافی است که سخن مختصر گیرد و نصیحت شیخ اجل را به گوش جان بشنود که «سعدیا بسیار گفتن عمر ضایع کردن است»!

پی نوشت:

[1] - متن کامل نطق میان دستور احمد توکلی در روز 14 بهمن 93 پیرامون پرونده ی استات اویل

شهادت عکاس ایرانی در سامراء

شهادت عکاس ایرانی در سامراء

«محمد هادی ذوالفقاری» از هنرمندان متعهد ایران اسلامی در دفاع از حرم مطهر امامین عسکریین(ع) در شهر سامراء به شهادت رسید.

به گزارش فرهنگ نیوز ـ یک هنرمند عکاس ایرانی به قافله شهدای مدافع حرم پیوست.مجاهد شهید «محمدهادی ذوالفقاری» دیروز یکشنبه 26 بهمن ماه 1393 در منطقه "مکیشفیه" در اطراف شهر سامراء به شهادت رسید.خبر شهادت این هنرمند مجاهد از سوی واحد عقیدتی سیاسی هیئت فرماندهی نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی) تائید شده است.این هنرمند که به کار تصویربرداری از عملیات نیروهای عراقی در مقابله با داعش مشغول بود، به دلیل برخورد با تله انفجاری به شهادت رسید.

پیش از این هم برخی از مستشاران نظامی ایران همچون «سردار تقوی فر» و «سردار حسینی مقدم» در حین دفاع از حرم امامین عسکریین(ع) در شهر سامراء به شهادت رسیده بودند.

داعش در ماه های اخیر با هدف تخریب حرم ائمه معصومین(ع) در شهر سامراء بارها به این شهر و حوالی آن یورش برده است که با مقاومت مدافعان حرم، این حملات داعش ناکام ماند.

اهمیت احترام و دعاى مسلمان به مسلمان دیگر

بسم الله الرحمن الرحیم

مالک بن اعین گوید از امام صادق (علیه السلام ) پرسیدم:

اینکه مسلمانى به مسلمان دیگر مى گوید: جزاک الله خیرا (خداوند به تو پاداش ‍ نیک عنایت کند) یعنى چه ؟
امام (علیه السلام ) فرمود:
 خیر نهرى است دربهشت که از کوثر بهشت سرچشمه مى گیرد، و کوثر از ساق عرش ، سرچشمه میگیرد، منزلهاى اوصیاء خدا وشیعیان شان در کرانه آن نهر است ، و در دوطرف آن نهر، کنیزکان (زیباروى بهشتى ) مى روید، که هرگاه یکى از آنها از جاى خود انتقال یافت ، کنیزک دیگر به جاى آن باسم آن نهر مى روید، و این است معنى (آیه 70 سوره رحمان ) که خداوند میفرماید: فیهن خیرات حسان : در آن بهشتها، دوشیزگان زیبا سیرت و نیکو صورت ، وجود دارد.

سپس فرمود:
وقتى که مسلمانى به رفیقش گوید: جزاک الله خیرا (خداوند به تو پاداش نیک دهد) منظور از خیر این منزلهاى (مذکور) است ،که خداوند متعال آن را براى بندگان برگزیده و نیکش آماده ساخته است.

(معانى الاخبار شیخ صدوق ص 182.)

 به این ترتیب مى بینیم: احترام و دعاى مسلمان به مسلمان دیگر حتى با این جمله کوتاه جزاک الله خیرا آن همه ارزش معنوى دارد، که نتیجه اش در قیامت ، آن همه م

جلیلی و هاشمی جور کدام مسئولان را کشیدند؟!


در شرایطی که همزمان با مراسم بزرگداشت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، میزان ریزگردهای هوای خوزستان به بالترین حد خود در سال های اخیر رسیده بود، چند تن از مقامات کشوری ترجیح دادند تا در اهواز همراه راهپیمایان 22 بهمن شوند.

به گزارش گروه سیاسی صراط، در مراسم راهپیمایی امروز در اهواز، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان سخنران حاضر بود و حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز که از روز گذشته به این شهر سفر کرده بود در جمع راهپیمایان حاضر شد.

حضور این افراد در هوای پر از گرد و غبار اهواز در حالی است که روز گذشته انتقادات نسبت به عملکرد دولت به ویژه از رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به اوج خود رسیده بود.

پرواز دیروز معصومه ابتکار به اهواز به دلیل وضعیت جوی این شهر لغو شد و او برنامه سفر خود را منتفی کرد که این موضوع با واکنش منفی تجمع کنندگان مقابل استانداری خوزستان مواجه شد. این در حالی است که قاضی زاده هاشمی که به عنوان نماینده روحانی به منظور بررسی وضعیت آلودگی هوای خوزستان انتخاب شد هم با هواپیما به اهواز رفته است.

سفر جلیلی به اهواز از چند روز قبل برنامه ریزی شده بود و با وجود تشدید آلودگی هوای خوزستان سفر مذکور لغو نشد. همچنین حضور قاضی زاده هاشمی بدون استفاده از ماسک در جمع راهپیمایان مورد توجه بسیاری از مردم و نیز رسانه ها قرار گرفته است.

جلیلی و هاشمی جور کدام مسئولان را کشیدند؟!

جلیلی و هاشمی جور کدام مسئولان را کشیدند؟!

گفتنی است بر اساس برآوردهای انجام شده، میزان ریزگردهای آلاینده هوای خوزستان امروز به 66 برابر مقدار استاندارد رسیده است که در نوع خود رکورد به شمار می رود. آلودگی شدید دامنگیر دست کم 14 شهر خوزستان شده و روز گذشته میزان ذرات گرد و غبار در هوای شهرهای اهواز و ماهشهر به بیش از 10 هزار میکروگرم بر متر مکعب رسید؛ عددی که دستگاههای سنجش آلودگی در خوزستان توان سنجش بالاتر از آنرا نداشته و عملا از کار افتادند.

آلودگی امروز در اهواز، مسیر هر ساله راهپیمایی در این شهر را هم تغییر داد و محل آغاز راهپیمایی که پیش از این امانیه معرفی شده بود، به چهارراه سلمان فارسی تغییر کرد. همچنین به دلیل غلظت گردوغبار صدا وسیمای مرکز خوزستان امکان پخش مستقیم این راهپیمایی را نداشت.

با وجود شرایط فوق، و در حالی که بسیاری از دولتمردان متهم به سکوت و کم کاری در خصوص مشکل آب و هوایی خوزستان شده اند، حضور دو مسئول در کنار مردم اهواز در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قابل توجه است.